Poradnik

Moja Colo-Vada

Moja Colo-Vada

Colo-Vada-Plus

Przygotowanie do Programu

Zbliża się wiosna – to dobry czas na oczyszczenie organizmu. Aby rozpocząć Program Colovady należy nawodnić organizm. Minimum przez 2 tygodnie pijemy dobrą wodę najlepiej z Coral-mine. Najlepszą opcją jest zastosowanie Pakietu Coral-Detox, który zawiera Coral-Mine. Dla  każdego z nas ilość wody jest constans. Tzn na każde 1 kg wagi ciała – 30 ml wody. Co to znaczy dobra woda? To woda żywa mająca strukturę, niskie napięcie powierzchniowe, redoks, prawidłowe ph. Te parametry ma woda z Coral-mine. Pijąc takiej jakości wodę nasze komórki oczyszczają się, piją tę wodę, a dodatkowo organizmowi dostarczane są minerały w formie jonowej tj. wapń, magnez, cynk i inne. Kiedy zamówimy Pakiet Coral Detox  będziemy mieć do dyspozycji preparat H-500, który dodany do wody  dostarczy organizmowi energię dla komórek, odkwasi i nadal dostarczy niezbędnych minerałów.

Podsumowując:

  1. Przygotowanie, czyli nawodnienie organizmu.
  2. Pierwszy etap Colo-Vady – zmiana diety. Przyjmowanie  preparatów z saszetek nr  1.
  3. Drugi etap Colo- Vady – głodówka. Przyjmowanie preparatów z saszetek nr 2.
  4. Trzeci etap  – wychodzenie z detoksykacji i odbudowa organizmu.  Przyjmowanie preparatów z saszetek nr 3.  Wprowadzenie  delikatnych posiłków.

Colo Vada Plus

Jak przeprowadzić oczyszczanie

Colo Vada Plus

Pierwsze 7 dni programu Colo Vada Plus

Pakiet Colo Vada Plus składa się z trzech etapów, do każdego z nich przypisane są pakieciki z tabletkami ozn. numerkami 1-2-3. Dzień rozpoczynamy od nawodnienia organizmu wodą koralową( dwie szklanki ciepłej wody). Saszetkę Coral Mine wrzucamy do butelki szklanej lub ze specjalnego tworzywa(butelkę można zakupić w sklepie Coral Club,jedna saszetka jest na ok.1-1/2 litra ciepłej wody zamykamy i po 15 min. woda gotowa jest do picia. Następnie zażywamy tabletki z woreczka z nr.1 i obficie popijamy ciepłą wodą. Po 1/2 godz możemy zjeść śniadanie. Ważne jest by w tych dniach całkowicie odstawić produkty białkowe (mięso ,jaja, rośliny strączkowe), mleko i jego przetwory, cukier i te owoce które mogą powodować wzdęcia (jabłka,gruszki melony). Odstawiamy pożywienie smażone,przetworzone,mrożonki,konserwy jest to chyba oczywiste. Nasza dieta ma opierać się na kaszach bezglutenowych(najcudowniejsza jaglana, gryczana niepalona, brązowy ryż, quinoa-komosa ryżowa czy nasionka teff. zajadamy się warzywami ( gotowane na parze, duszone),z upami warzywnymi na masełku lub z oliwą z oliwek i ulubionymi przyprawami.Możemy fantazjować, wymyślać swoje posiłki oparte na kaszach, warzywach i ziołach.

Cola Vada co możemy jeść

Moja propozycja na smaczny obiad o którym opowiadałam w moim filmie:

colo vada co jeść

Kule ryżowo-brokułowe zapiekane w sosie pomidorowym.

Brokuły moczymy ok.1/2 godz w zimnej wodzie z 1 łyżką soli kamiennej lub himalajskiej. Wodę odlewamy i w czystej lekko osolonej gotujemy brokuły  do miękkości. Osobno gotujemy ryż (1-2 szkl ). Ostudzony  kroimy drobno i łączymy z ryżem. Do ryżowo-brokułowej masy dodajemy pokrojone pestki dyni,posiekane 3-6 ząbki czosnku (w/g uznania i upodobań) przyprawy pieprz czarny, cayena, imbir, bazylia, kurkumę, carry i sól himalajską. Jeśli chcemy możemy dodać jeszcze swoją ulubioną przyprawę. Wszystko dokładnie mieszamy i formułujemy kule, układamy je w żaroodpornym naczyniu.

Przygotowujemy sos pomidorowy:

Cebulkę podduszamy na masełku lub na oliwie z oliwek,dodajemy sos pomidorowy ze szklanej butelki lub swojej roboty pomidory zrobione na zimę.Przyprawiamy pieprzem czarnym, cayena, imbirem, curry, lubczykiem, pieprzem ziołowym, bazylią i solą himalajską. Na końcu zagęścić sos odrobiną mąki orkiszowej.

Sosem pomidorowym zalewamy przygotowane kule i zapiekamy w piekarniku ok. 30 min.

Potrawa z cukinii:

Cukinie pokroić w talarki(w okresie letnim kiedy są duże pokroić drobniej) podlać odrobiną wody, dodać 1 łyżkę masła ,zmiażdżyć kilka ząbków czosnku, dodać przyprawy,pokrojone suszone pomidory  namoczone wcześniej w oliwie z oliwek, podduszoną na oliwie lub maśle cebulkę, sól i dusić do miękkości.

Makaron ryżowy wstążki ugotować w osolonej wodzie.Potrawkę z cukinii podawać z makaronem posypać natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem.

Kotleciki jaglane z warzywami:

Ugotować kaszę jaglaną Bio, dodać starte, duszone warzywa: marchewka, pietruszka, por, cebula, seler i ziołowe przyprawy – pieprz czarny, cayena i ziołowy, imbir, curry, kurkuma i zielona pietruszka. Formujemy kotleciki,obtaczamy w sezamie,dajemy do naczynia żaroodpornego zalewamy sosem pomidorowym (przepis jw.)Pieczemy ok.20-30 min.

Śniadaniowe  smoothie:

Owoce: Pomarańcze, banany, mango(zamiennie awokado), jabłko, kiwi, kilka winogron, 2-3 daktyle, figa, śliwka kalifornijska, kilka migdałów, orzechów włoskich, ziarna sezamu, słonecznika, kilka rodzynek (owoce i ziarna w dowolnych połączeniach,wedle upodobań), 1 cm korzenia imbiru pokrojonego, 1/3 łyżeczki cynamonu,szczyptę kardamonu i pieprzu cayena. Wszystkie składniki zmiksować. Życzę smacznego

Ryż brązowy z suszonymi pomidorami i natką pietruszki na śniadanie:

Ryż ugotować,s suszone pomidory pokroić  w cienkie paseczki i wcześniej namoczyć w oliwie z oliwek na pół godz, natkę pietruszki posiekać drobno, prażyć nasiona słonecznika 2-3 łyżki. Wszystko wymieszać przyprawić  pieprzem czarnym, cayena, ziołowym polać delikatnie oliwą z oliwek lub olejem lnianym na zimno tłoczonym dodać bazylię i sól.

SMACZNEGO!

Colo Vada Plus

Następne 4 dni programu Colo Vada Plus

 

Jak kupować produkty Coral w Polsce?

7 Comments

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →